Mikael Magnusson
På den västsvenska slätten i närheten av Kungsbacka ligger gården Myrekulla omringad av blomstrande fält. Idag ägs gården av Mikael Magnusson som är den tredje generationen som driver gården.
Det hela började med att Mikaels farfar år 1933 mötte en bonde när han var ute och cyklade. De började då samtala om Myrekulla gård och kom där på plats överens om att den skulle bli hans för endast 33 000 kronor. Idag är Mikael mycket tacksam för det beslutet då han nu får möjlighet att driva produktionen vidare med stor stolthet, glädje och omsorg till djuren. På gården produceras 360 årstjurar till slakt och Mikael odlar även vårvete, höstvete, vall och åkerböna.
Det bästa med att vara lantbrukare är att ingen dag är den andra lik, att få se kalvarna växa och må bra gör att man får energi varje dag. Jag är mycket stolt över att få vara en del av varumärket Västsvenska Gårdar. Närproducerat kött gynnar inte bara oss lantbrukare utan det bidrar också till en fortsatt levande landsbygd, avslutar Mikael.
Det får ta sin tid!
Riktigt god mat ska få ta sin tid. Detsamma gäller bra råvaror, speciellt bra kött. Det tar sin tid att hitta rätt gårdar och att föda upp djuren på rätt sätt, det är själva grunden.
Från Västsverige.
Allt kött i våra produkter kommer från gårdar som ligger i Västsverige. Varje gård är unik, med sin egen historia. Gemensamt för alla är att en god miljö och djuromsorg står centrum.
Godare kött.
Visst smakar köttet bättre när det kommer från en gård i närheten? Med ett bra kött i grunden kan du att vara nyfiken och inte rädd för att prova dig fram!
Om oss på
Västsvenska Gårdar
Våra gårdar finns runt om i Halland, Västergötland, Värmland, Bohuslän och Dalsland. Alla gårdar är unika och har olika förutsättningar, gemensamt är att det är bönderna som brukar gårdarna med grödor och djur som håller landskapet levande.
KLS Ugglarps
Metallgatan 4
242 35 Hörby
0480 – 70 70 00
info@vastsvenskagardar.se