Från en gård nära dig

Västsvenska Gårdar står för ett omväxlande landskap med kustnära ängar och klippor, vida slätter, berg och skogar. På gårdarna runt om i Halland, Västergötland, Värmland & Bohuslän brukar bönderna jorden och håller landsbygden levande. Vi erbjuder ett kött som kommer från gårdarna i trakten där du bor vilket gynnar bönderna lokalt. För att vi även i framtiden ska få njuta av den unika landskapsbilden så behövs betande boskap för att hålla betesmarkerna öppna och grisar som förädlar slätternas grödor. Så när du ser vår symbol vet du att det inte är vilket kött som helst – det är svenskt närproducerat kött från en gård nära dig. Du hittar oss i din ICA butik, finns vi inte där så fråga efter vårt kött!

När du väljer närproducerade mat, bidrar du till en mer hållbar framtid och lokala lantbrukare kan fortsätta sitt arbete och säkra Sveriges matförsörjning.

Hållbar utveckling

Att vara hållbara och kunna tänka långsiktigt är helt avgörande för oss. Att tillsammans genom hela värdekedjan producera ansvarsfulla livsmedel är en förutsättning för framtiden. Därför arbetar vi nära både med lantbrukare, transportörer och kunder för att ständigt förbättra oss. Vi arbetar aktivt för att minimera vår klimatpåverkan. Med stor omsorg för vår miljö arbetar vi kontinuerligt med att reducera vår energi- och vattenförbrukning samt vårt miljöavtryck via effektiva förpackningar, minskade transporter och utsläpp.

Kött från Sverige

Alla våra produkter är märkta med Kött från Sveriges sigill. Det betyder att all köttråvara kommer från gris, nöt och lamm som är fött, uppfött, slaktat, styckat och förpackat här i Sverige. Hemligheten bakom svenskt kött är enkel. Den svenska grundidén är att djuren ska få leva så naturligt som möjligt. Med den enkla idén och böndernas noggranna arbete skapar vi tillsammans unika produkter.

KLS Ugglarps

Västsvenska Gårdar är en del av KLS Ugglarps, ett livsmedelsföretag med fokus på mathantverk, hållbarhet & kärleken till bra mat. Vi samarbetar med över 6 000 svenska lantbrukare och vi älskar svenska råvaror. Vår verksamhet bedrivs på 6 olika orter i Sverige och vi är fantastiskt stolta över var och en av alla våra 1 500 kunniga och dedikerade medarbetare. KLS Ugglarps är ett dotterbolag i Danish Crown Group som är ett av de ledande livsmedelsföretagen i Europa med en omsättning på ca 80 miljarder.